Nyheter

 • Våldsutsatta unga söker stöd i chatt

  2019-09-17 Ungarelationer.se är en ny nationell stöd- och kunskapsplattform samt chatt för unga som är utsatta för våld i nära relation. Den första februari öppnade webbplatsen som tagits fram av Stiftelsen 1000 Möjligheter och redan under det första halvåret tog över 3 200 unga kontakt genom chatten.

 • Kampanj om sexualbrottslagstiftning till final i internationell tävling

  2019-09-17 Brottsoffermyndighetens YouTube-kampanj för Sveriges nya sexualbrottslagstiftning har gått vidare till final i Googles internationella tävling EMEA Premier Partner Awards 2019. Kampanjen tävlar i kategorin Video Excellence.

 • Tre bidrag i final till Publishingpriset

  2019-08-27 Brottsoffermyndighetens kampanjfilmer och webbplats för den nya sexualbrottslagstiftningen har gått vidare till final i tävlingen Publishingpriset. Det har också myndighetens webbplats Tystna inte som ger stöd till dem som utsatts för hot och hat i samhällsdebatten.

 • Boka in temadagar om den nya sexualbrottslagstiftningen

  2019-08-12 Hösten 2019 bjuder Brottsoffermyndigheten in till tre temadagar om den nya sexualbrottslagstiftningen. Temadagarna anordnas i Luleå den 25 september, i Växjö den 30 oktober och i Sundsvall den 20 november. En av temadagarna planeras att webbsändas.

 • Närmare 15 miljoner kronor till projekt om brottsofferfrågor

  2019-06-25 Brottsofferfonden vid Brottsoffermyndigheten fördelar i vår närmare 15 miljoner kronor till brottsofferstödjande arbete och forskning.

 • Liten och trygg ger kunskap om barn som bevittnat brott

  2019-06-12 En utredning föreslår att det ska bli straffbart att låta ett barn bevittna brott i nära relationer. Brottsoffermyndigheten välkomnar det nya lagförslaget och framhåller hur viktigt det är att uppmärksamma barn som lever med våld. Med hjälp av myndighetens material Liten och trygg kan vuxna som möter barn få kunskap om hur de kan uppmärksamma brottsutsatta barn.

 • Får ersättning efter att nakenbilder spridits

  2019-05-24 Fyra personer utsattes för att gärningspersoner spred nakenbilder och filmer av dem på internet. De har nu fått rätt till brottsskadeersättning av Brottsoffermyndigheten. Det har Nämnden för brottsskadeersättning beslutat. Besluten är avgörande för hur Brottsoffermyndigheten ska hantera liknande ärenden i framtiden.

 • Två år sedan terrorattentatet på Drottninggatan

  2019-04-05 Den 7 april för två år sedan skedde terrorattentatet på Drottninggatan. I slutet av juni 2018 vann domen laga kraft. Efter det har Brottsoffermyndigheten betalat ut närmare 11,3 miljoner kronor i brottsskadeersättning till 115 personer.

 • Mer inbetalningar från gärningspersoner

  2019-03-05 Brottsoffermyndigheten har lyckats återkräva 35 miljoner kronor till staten från gärningspersoner under 2018. Det är en ökning med tre miljoner kronor jämfört med 2017. En bättre konjunktur i kombination med en genomgång av de skuldsattas avbetalningsplaner har troligen lett till det goda resultatet.

 • Film om att minnas och berätta om brott

  2019-03-05 Varför är det viktigt att veta hur minnet fungerar när någon utsatts för brott? I en ny film från Brottsoffermyndigheten berättar Pär Anders Granhag, professor i psykologi vid Göteborgs universitet, om hur vi minns och berättar om brott.

 • Fler förtroendevalda behöver anmäla hot och hat

  2019-02-19 Hoten och hatet mot förtroendevalda har ökat, men många låter bli att anmäla. En ny skrift lyfter nu fram fall, som har lett till fällande domar, för att få fler att polisanmäla.

Senast uppdaterad:2012-03-01