Närmare 15 miljoner kronor till projekt om brottsofferfrågor

Brottsofferfonden vid Brottsoffermyndigheten fördelar i vår närmare 15 miljoner kronor till brottsofferstödjande arbete och forskning.

– Vi har fått in många väldigt bra och angelägna ansökningar, säger Annika Öster, generaldirektör för Brottsoffermyndigheten.

Bland de brottsofferinriktade projekt som får finansiering finns flera exempel på hur ideella organisationer satsar på att öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck. Ett flertal projekt är också inriktade på att nå brottsoffer på olika språk och genom nya kanaler, till exempel på bussar och via radio. Andra projekt tar upp frågor som demokratibrott och brott mot barn och unga.

Brottsofferfonden finansierar även pågående och nya forskningsprojekt. I vår beviljas ansökningar för tre nya forskningsprojekt. De handlar om professionellas bemötande av unga nyanlända som utsatts för sexuellt våld, om socialtjänstens barnavårdsutredningar vid misstanke om våld och om brottutsatthet bland papperslösa migranter i Sverige. Elva pågående forskningsprojekt får bidrag för andra eller tredje året.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Annika Öster, generaldirektör vid Brottsoffermyndigheten
Mobiltelefon: 070-677 63 14
E-post: annika.oster@brottsoffermyndigheten.se   

Har du utsatts för brott och vill svara på en enkät om den här webbplatsen?

Brottsoffermyndigheten utvecklar ständigt sin webbplats för att bättre möta brottsoffers behov. Dina synpunkter är viktiga för oss. Vi hoppas därför att du vill svara på några frågor om webbplatsen.

Jag vill svara på enkäten