Mer inbetalningar från gärningspersoner

Brottsoffermyndigheten har lyckats återkräva 35 miljoner kronor till staten från gärningspersoner under 2018. Det är en ökning med tre miljoner kronor jämfört med 2017. En bättre konjunktur i kombination med en genomgång av de skuldsattas avbetalningsplaner har troligen lett till det goda resultatet.

‒ De pengar som vi kräver tillbaka har Brottsoffermyndigheten betalat ut som statlig brottsskadeersättning till brottsoffer. Vårt mål är att gärningspersoner ska betala tillbaka det staten har betalat ut i deras ställe och på så sätt bidra till brottsoffers upprättelse, säger Sten-Håkan Sidebo, chef för regressenheten.

 

Nästan alla kravärenden gäller personer som inte har någon betalningsförmåga när kraven sätts igång.

 

‒ Det kan ofta dröja ganska länge innan betalningar börjar komma in. Självklart blir det också enklare att påbörja en avbetalning när det är högkonjunktur och enklare att få arbete, säger Sten-Håkan Sidebo.

 

För ytterligare information, kontakta gärna:

Sten-Håkan Sidebo, chef för regressenheten

Telefon: 090-70 82 15

E-post: sten-hakan.sidebo@brottsoffermyndigheten.se

Har du utsatts för brott och vill svara på en enkät om den här webbplatsen?

Brottsoffermyndigheten utvecklar ständigt sin webbplats för att bättre möta brottsoffers behov. Dina synpunkter är viktiga för oss. Vi hoppas därför att du vill svara på några frågor om webbplatsen.

Jag vill svara på enkäten