Ta kontakt

Det finns flera myndigheter och ideella organisationer som du kan vända dig till för information och stöd. Här hittar du kontaktuppgifter till olika verksamheter. Om läget är akut ska du ringa 112 för att få hjälp från polis eller ambulans.

Hitta rätt organisation för ditt behov

Hela Sverige 20 träffar

Barnens Rätt i Samhället (Bris)

Bris är en barnrättsorganisation som stöttar barn. Bris ger stöd via e-post, chatt och telefon.

Brottsofferjouren

Brottsofferjouren är en ideell organisation som stödjer offer för alla typer av brott.

ECPATs stödlinje

Om du har utsatts för sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL och är under 18 år kan du ta ringa till ECPATs stödlinje för att få hjälp och råd. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Killfrågor.se

På killfrågor.se kan du chatta helt anonymt med någon som lyssnar, stöttar och peppar. Du kan vara helt anonym och inga frågor är för små eller för stora. De som chattar är 20 år och uppåt av olika kön och från olika bakgrunder. Alla har gått en utbildning i att vara en bra stödperson.

RFSL Stödmottagning

RFSL Stödmottagning erbjuder stöd till hbtqi-personer som blivit utsatta för trakasserier, hot och våld. Stöd sker genom samtal på plats, telefonsamtal eller e-post.

Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks

Roks är en riksorganisation för ideella kvinno- och tjejjourer som erbjuder praktiskt och emotionellt stöd till kvinnor som utsatts för övergrepp.

Unizon

Unizon är en riksorganisation för ideella kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som erbjuder praktiskt och emotionellt stöd till kvinnor som utsatts för övergrepp.

1000 möjligheter

1000 möjligheter erbjuder stöd och hjälp via chatt, samtal på deras 1000Mottagning, stödkontakt eller gruppsamtal. Allt stöd är gratis och anonymt.

RAV – Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade

RAV ger medmänskligt stöd och information till anhöriga och andra närstående till våldsdödade. De verkar även opinionsbildande för att förbättra villkoren för anhöriga till våldsdödade.

ATSUB, Föreningen Anhöriga till sexuellt utnyttjade barn

ATSUB ger information om sexualbrott mot barn men också stöd om du är anhörig eller själv utsatt. De har olika aktiviteter för både anhöriga och ungdomar som ger möjlighet att träffa andra som befinner sig i en liknande situation.