Ung kille sitter framför vatten med sin vän.

För dig under 18 år

Många unga är med om brott. Om du har blivit utsatt för ett brott har du rätt att få hjälp och stöd. Du måste inte veta att det du blivit utsatt för är ett brott för att du ska få prata med någon. Det räcker med att något inte känns bra.

Tre olika webbplatser

Brottsoffermyndigheten har tre olika webbplatser som kan ge stöd till dig som är under 18 år. Där hittar du också kontaktuppgifter till organisationer som du kan kontakta om du vill ringa, skicka e-post till eller chatta med någon.

Jag vill veta

På Jag vill veta finns information om vad som är brottsligt, hur du kan känna om du varit med om brott och var det går att få hjälp. Här finns också information om vilka rättigheter du har, vad som händer om du anmäler ett brott eller om det blir rättegång.

Brottsofferguiden

På Brottsofferguiden kan du få information som är anpassad efter vilket brott du utsatts för och om du är över eller under 18 år. Du kan också välja vilket steg i rättsprocessen som är aktuellt, till exempel om du vill göra en polisanmälan eller om du blivit kallad till en rättegång. I stället för att leta efter information på olika webbplatser får du allt  samlat på ett och samma ställe.

Av fri vilja

På webbplatsen Av fri vilja kan du ta reda på mer om Sveriges sexualbrottslagstiftning. Där går det att läsa om olika sexualbrott, var det går att få hjälp och stöd, hur en polisanmälan går till och vad du kan göra om en kompis är utsatt.