Föreläsningar om hedersrelaterat våld och förtryck

Den 31 maj webbsänder Brottsoffermyndigheten föreläsningar om hedersrelaterat våld och förtryck. Detta är en repris av delar av den temadag som myndigheten höll i Göteborg den 6:e december 2022. Föreläsningarna syftar till att sprida information och kunskap om aktuell forskning och lagstiftning på området.

Datum: Onsdag 31 maj 2023

Tid: Kl. 10.00-12.00

Plats: Webbsändning

Arrangör: Brottsoffermyndigheten

Föreläsare

Temadag om hedersrelaterat våld och förtryck

Tid Programpunkter
10.00 Stärkt lagstiftning mot hedersrelaterad brottslighet

Åsa Hiding, senior åklagare vid Åklagarmyndighetens utvecklingscentrum, föreläser om de senaste årens lagstiftningsåtgärder och lagens skydd mot hedersrelaterad brottslighet samt berättar om arbetet i praktiken.

11.00 Utsatthet för hedersrelaterat våld och förtryck

Devin Rexvid, universitetslektor vid Stockholms universitet, föreläser om de dubbla roller som unga personer utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck ofta finner sig i när de lever i en hederskontext.

Målgrupp

Föreläsningarna vänder sig främst till er som är verksamma inom rättsväsendet, socialtjänst, hälso- och sjukvård, ideella organisationer, skolverksamhet samt till andra berörda.

Praktiskt

Deltagande är kostnadsfritt. Länk till webbsändningen skickas ut till anmälda deltagare en dag före webbsändningen. 

Anmälan

Anmälan sker i formuläret nedan. Sista anmälningsdag är den 29 maj 2023.

Anmälan till arrangemang

Du får inom kort en bekräftelse på din anmälan till din e-post. Kontakta Brottsoffermyndigheten om du inte har fått någon bekräftelse.

Så hanterar Brottsoffermyndigheten dina personuppgifter

När du anmäler dig godkänner du att Brottsoffermyndigheten sparar och använder de personuppgifter som du lämnar. Uppgifterna som du fyller i kommer bara att användas för att hantera din anmälan.

Läs mer om hur Brottsoffermyndigheten hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Frågor?

Kontakta Anna-Karin Lundström på telefonnummer 090-70 82 32 eller e-post anna-karin.lundstrom@brottsoffermyndigheten.se.