Aktuellt

 • Temadag om den nya sexualbrottslagstiftningen, Sundsvall 2019-11-20 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten arrangerar en temadag i Sundsvall om den nya sexualbrottslagstiftningen. Fokus för dagen är förändringarna i lagstiftningen samt hur vi kan samtala med unga och på så sätt förebygga sexuella kränkningar, övergrepp och sexuellt våld. Dagen avslutas med en presentation gällande sexualbrott mot barn på nätet, konsekvenser samt hur vi kan förstå denna form av sexualbrott och rättsligt bekämpa den.
 • Webbsänd temadag om den nya sexualbrottslagstiftningen 2019-11-20 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten webbsänder en temadag i Sundsvall om den nya sexualbrottslagstiftningen. Fokus för dagen är förändringarna i lagstiftningen samt hur vi kan samtala med unga och på så sätt förebygga sexuella kränkningar, övergrepp och sexuellt våld. Dagen avslutas med en presentation gällande sexualbrott mot barn på nätet, konsekvenser samt hur vi kan förstå denna form av sexualbrott och rättsligt bekämpa den.
 • Utbildning för vittnesstödssamordnare 2019, Stockholm 2019-11-11 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten anordnar sin årliga utbildning för landets vittnesstödssamordnare den 11-12 november i Stockholm.
 • Temadag om den nya sexualbrottslagstiftningen, Växjö 2019-10-30 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten arrangerar en temadag i Växjö om den nya sexualbrottslagstiftningen. Fokus för dagen är förändringarna i lagstiftningen samt hur vi kan samtala med unga och på så sätt förebygga sexuella kränkningar, övergrepp och sexuellt våld. Dagen avslutas med en presentation gällande sexualbrott mot barn på nätet, konsekvenser samt hur vi kan förstå denna form av sexualbrott och rättsligt bekämpa den.
 • Brottsoffermyndighetens jubileumskonferens 2019-10-15 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten firar 25 år som myndighet. Detta högtidlighålls genom en jubileumskonferens på Norra Latin i Stockholm tisdagen den 15 oktober. Anmälningstiden är förlängd till den 8 oktober 2019.
 • Riva hinder, temadag i Umeå 2019-10-14 [Evenemang]Välkommen till Riva hinder, en temadag om våld i nära relationer som vänder sig till dig som i ditt yrkesarbete eller i ideellt arbete möter personer med funktionsnedsättning. Årets tema är samhällets bemötande och stöd till personer med funktionsnedsättning. Riva hinder äger rum i Umeå men sänds också via webben.
 • Sista ansökningsdag till Brottsofferfonden hösten 2019 2019-10-01 [Evenemang]Den 1 oktober 2019 är sista ansökningsdag för att söka projektmedel för brottsofferinriktad verksamhet från Brottsofferfonden i höstens ansökningsomgång. Bidrag kan sökas av forskare, ideella organisationer samt offentliga och privata verksamheter.
 • Se forskarfilmer – lär dig mer om brottsofferfrågor 2019-09-26 [Nyhet]Varför är det viktigt att veta hur minnet fungerar när någon utsatts för brott? Vilken roll spelar omgivningen för om en våldsutsatt kvinna lämnar en relation eller inte? Hur skiljer sig stödet mellan glesbygd och storstad? De här frågorna får du reda på mer om i Brottsoffermyndighetens nya forskarfilmer.
 • Temadag om den nya sexualbrottslagstiftningen, Luleå 2019-09-25 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten arrangerar en temadag om den nya sexualbrottslagstiftningen. Fokus för dagen är förändringarna i lagstiftningen samt hur vi kan samtala med unga och på så sätt förebygga sexuella kränkningar, övergrepp och sexuellt våld. Dagen avslutas med en presentation gällande sexualbrott mot barn på nätet, konsekvenser samt hur vi kan förstå denna form av sexualbrott och rättsligt bekämpa den.
 • Yttrande över betänkande om skydd för barn som bevittnat brott 2019-09-20 [Nyhet]Här kan du läsa Brottsoffermyndighetens yttrande över betänkandet Straffrättsligt skydd för barn som bevittnar brott mellan närstående samt mot uppmaning och annan psykisk påverkan att begå självmord (SOU 2019:32).
 • Våldsutsatta unga söker stöd i chatt 2019-09-17 [Nyhet]Ungarelationer.se är en ny nationell stöd- och kunskapsplattform samt chatt för unga som är utsatta för våld i nära relation. Den första februari öppnade webbplatsen som tagits fram av Stiftelsen 1000 Möjligheter och redan under det första halvåret tog över 3 200 unga kontakt genom chatten.
 • Tre bidrag i final till Publishingpriset 2019-08-27 [Nyhet]Brottsoffermyndighetens kampanjfilmer och webbplats för den nya sexualbrottslagstiftningen har gått vidare till final i tävlingen Publishingpriset. Det har också myndighetens webbplats Tystna inte som ger stöd till dem som utsatts för hot och hat i samhällsdebatten.
 • Boka in temadagar om den nya sexualbrottslagstiftningen 2019-08-12 [Nyhet]Hösten 2019 bjuder Brottsoffermyndigheten in till tre temadagar om den nya sexualbrottslagstiftningen. Temadagarna anordnas i Luleå den 25 september, i Växjö den 30 oktober och i Sundsvall den 20 november. En av temadagarna planeras att webbsändas.
 • Närmare 15 miljoner kronor till projekt om brottsofferfrågor 2019-06-25 [Nyhet]Brottsofferfonden vid Brottsoffermyndigheten fördelar i vår närmare 15 miljoner kronor till brottsofferstödjande arbete och forskning.
 • Brottsoffermyndigheten på Victim Support Europes konferens 2019 2019-06-13 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten medverkar med en föreläsning på Victim Support Europes årliga konferens. Föreläsningen har titeln Free will only - new law on sexual offences and awareness raising campaign.

 

Senast uppdaterad:2017-04-24