Aktuellt

 • Temadag om barns utsatthet för våld, Göteborg 2017-10-13 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten arrangerar en temadag om barns utsatthet för våld. Mer information kommer att publiceras så snart programmet är klart.
 • Brottsoffermyndigheten i Almedalen 2017 2017-07-04 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten kommer att medverka med två seminarier under Almedalsveckan i Visby 2017. Seminarierna äger rum den 4 och 5 juli på Barnrättstorget. Mer information kommer inom kort.
 • Temadag om hatbrott, Göteborg 2017-06-09 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten arrangerar tillsammans med Länsstyrelsen i Västra Götalands län en temadag om hatbrott. Mer information kommer att publiceras så snart programmet är klart.
 • Att uppmärksamma brottsutsatta barn i förskolan 2017-05-31 [Evenemang]Operation kvinnofrid, Länsstyrelsen i Stockholms län och Brottsoffermyndigheten bjuder in till en förmiddag om Brottsoffermyndighetens handledning Liten och trygg. Arrangemanget riktar sig till förskolechefer och personal inom förskolan.
 • Temadag om människohandel, Malmö 2017-05-09 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten arrangerar en temadag i Malmö om människohandel. Mer information kommer att publiceras så snart programmet är klart.
 • Sista ansökningsdag till Brottsofferfonden våren 2017 2017-04-01 [Evenemang]Den 1 april 2017 är sista ansökningsdag för att söka projektmedel för brottsofferinriktad verksamhet från Brottsofferfonden i vårens ansökningsomgång. Bidrag kan sökas av forskare, ideella organisationer samt offentliga och privata verksamheter.
 • Högstadieelever gör kampanj om brott 2017-03-30 [Nyhet]Många barn som är med om brott vågar inte berätta om det och känner inte till sina rättigheter när de drabbas. Det vill Länsstyrelsen Stockholm, Operation Kvinnofrid och Brottsoffermyndigheten ändra på. Nu arrangeras en kommunikationstävling där högstadieelever i Stockholms län gör kampanjer för ungdomar.
 • Se föreläsningar från Internationella Brottsofferdagen på Kunskapskanalen 2017-03-29 [Nyhet]Den 3, 4 och 15 april sänds föreläsningarna från Internationella Brottsofferdagen på Kunskapskanalen. Sändningarna går också att se i efterhand på Utbildningsradions webbplats.
 • Över 44 000 fick hjälp av vittnesstöd 2017-03-10 [Nyhet]Under 2016 fick över 44 000 personer hjälp av vittnesstöd i Sveriges domstolar. – Vittnesstöden bidrar till att skapa trygga förhörspersoner. Det ökar möjligheterna att utreda och genomföra rättssäkra prövningar av brott, säger Annika Öster, generaldirektör vid Brottsoffermyndigheten.
 • Tre uppsatser får pris av Brottsoffermyndigheten 2017 2017-03-06 [Pressmeddelande]Våldsutsatta papperslösa kvinnors rätt till skydd, alternativa möjligheter till skadestånd för sexualbrottsoffer och förskolebarns avslöjanden av sexuella övergrepp. Det handlar de tre uppsatser som nu får pris i Brottsoffermyndighetens uppsatstävling Brottsoffer i fokus om.
 • Ingen brottsskadeersättning till poliser efter skolattacken i Trollhättan 2017-03-02 [Pressmeddelande]De två poliser som var först till brottsplatsen under skolattacken i Trollhättan har inte rätt till brottsskadeersättning för kränkning. Det har Brottsoffermyndigheten beslutat bland annat eftersom poliserna var utbildade för att hantera den aktuella situationen och eftersom de visste att gärningspersonen var beväpnad med svärd.
 • Tips om ni ska söka medel från Brottsofferfonden 2017-03-02 [Nyhet]Har ni ett projekt som ni vill ha finansiering för? Då är det dags att börja planera. Maria Königsson, handläggare på Brottsofferfonden, ger tips om vad ni ska tänka på.
 • Över 400 personer deltog på Internationella Brottsofferdagen 2017-02-24 [Nyhet]Intresset var stort när Brottsoffermyndigheten uppmärksammade den Internationella Brottsofferdagen i Stockholm tillsammans med sju ideella organisationer den 22 februari. Över 400 personer deltog i arrangemanget. Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, inledde dagen med att tala om regeringens åtgärder för brottsutsatta.
 • Internationella Brottsofferdagen 2017 2017-02-22 [Evenemang]Varje år uppmärksammas den Internationella Brottsofferdagen av Brottsoffermyndigheten och en rad ideella organisationer. Dagen infaller den 22 februari.
 • Brottsoffer kan gå miste om skadestånd 2017-02-15 [Nyhet]Brottsoffer har i många fall rätt till både skadestånd från gärningspersonen och försäkringsersättning från sitt försäkringsbolag. – Tyvärr är det vanligt att brottsoffer inte får ut all den ersättning som de skulle kunna få, säger Anna Sundén Larsson, jurist på Brottsoffermyndighetens brottsskadeenhet.

 

Senast uppdaterad:2012-03-16