Aktuellt

 • Nationell kvinnofridskonferens 2018, Stockholm 2018-05-29 [Evenemang]Den 29-30 maj arrangeras den nationella kvinnofridskonferensen "Arbetet mot våld - kunskap, erfarenheter och metoder" i Stockholm. Arrangör är nätverket Nationell myndighetssamverkan för kvinnofrid.
 • Brottsoffermyndigheten på Barnrättsdagarna i Örebro 2018-04-24 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten medverkar som utställare och med en föreläsning på Barnrättsdagarna den 24–25 april 2018. Föreläsningen har titeln "Liten och trygg – att uppmärksamma brottsutsatta barn".
 • Brottsoffermyndigheten söker handläggare för projekt och regeringsuppdrag vid kunskapscentrum 2018-04-09 [Nyhet]Brottsoffermyndigheten växer och har flera nya projekt på gång. Just nu söker vi dig som vill arbeta som handläggare för projekt och regeringsuppdrag, bland annat om den nya sexualbrottslagstiftningen.
 • Brottsoffermyndigheten söker notariemeriterad jurist till brottsskadeenheten 2018-04-09 [Nyhet]Brottsoffermyndigheten växer och har flera nya projekt på gång. Just nu söker vi en notariemeriterad jurist för beslut om brottsskadeersättning.
 • Sista ansökningsdag till Brottsofferfonden våren 2018 2018-04-01 [Evenemang]Den 1 april 2018 är sista ansökningsdag för att söka projektmedel för brottsofferinriktad verksamhet från Brottsofferfonden i vårens ansökningsomgång. Bidrag kan sökas av forskare, ideella organisationer samt offentliga och privata verksamheter.
 • Se bilderna från Internationella Brottsofferdagen 2018-03-23 [Nyhet]Den 22 februari 2018 uppmärksammades den Internationella Brottsofferdagen på Norra Latin i Stockholm. Drygt 400 personer var på plats för att ta del av aulaföreläsningar och seminarier inom brottsofferområdet.
 • Unga ska få kunskap om den nya sexualbrottslagstiftningen 2018-03-20 [Pressmeddelande]Brottsoffermyndigheten får i uppdrag av regeringen att ta fram en webbaserad utbildning och en lärarhandledning om den nya sexualbrottslagstiftningen. Målgruppen är i huvudsak unga i åldern 13-25 år och vuxna som möter ungdomar i sin vardag.
 • Internationella Brottsofferdagen 2018 2018-02-22 [Evenemang]Varje år uppmärksammas den Internationella Brottsofferdagen av Brottsoffermyndigheten och en rad ideella organisationer. Dagen infaller den 22 februari.
 • Råd om ersättning efter attentatet på Drottninggatan i Stockholm 2018-02-21 [Nyhet]Nu har rättegången om attentatet på Drottninggatan i Stockholm inletts. Om du blev utsatt för brott och har ersättningsanspråk på grund av skador är det bra att kontakta polisen om du inte har gjort det tidigare. Du kan också kontakta lastbilens och ditt eget försäkringsbolag. Men vänta med att ansöka om brottsskadeersättning tills rättegången är avslutad och domen inte längre går att överklaga.
 • Så tycker förskolepersonalen om Liten och trygg 2018-02-13 [Nyhet]Brottsoffermyndigheten har utvärderat Liten och trygg som är en handledning för förskolepersonal om brott, känslor och rättigheter. Över 95 procent av de svarande anser att handledningen gjort det enklare för dem att samtala med barnen om känslor och rättigheter.
 • Boken Liten delas ut på internationell konferens 2018-02-12 [Nyhet]En engelsk version av barnboken Liten kommer att delas ut på en internationell högnivåkonferens om våld mot barn. Brottsoffermyndigheten har tagit fram boken i samarbete med bokförlaget Bonnier Carlsen och författaren och illustratören Stina Wirsén.
 • Nya möjligheter till ersättning för brott på nätet 2018-02-07 [Nyhet]Sedan den 1 januari 2018 är det olagligt att sprida integritetskänsligt material, till exempel nakenbilder, läkarintyg om allvarliga sjukdomar eller filmer på någon som blir misshandlad. Det är också enklare att få brottsskadeersättning om du har blivit utsatt för ett sådant brott - även om brottet begicks före den 1 januari.
 • Projekt nådde äldre som utsatts för brott 2018-01-29 [Nyhet]Brottsofferjouren Uppsala län sökte medel från Brottsofferfonden för att arbeta med brott mot äldre som tema. – Många äldre som blir utsatta för brott har svårt att be om hjälp. De måste veta att vi finns och vi måste ha kunskap för att möta dem, säger projektledaren Jessica Mattsson.
 • Rätt till ersättning för sexuella ofredanden 2017-12-20 [Nyhet]Att någon tafsar, blottar sig eller skickar sexuella meddelanden eller bilder är exempel på handlingar som kan räknas som sexuella ofredanden. Den som har blivit utsatt för ett sexuellt ofredande kan ha rätt till brottsskadeersättning. Steg ett är alltid att polisanmäla händelsen.
 • Vägen till ett barnanpassat rättsväsende 2017-12-20 [Nyhet]Hur ser kunskapsläget ut när det gäller brott mot barn? Fyra forskare gav sin syn på saken när Brottsoffermyndigheten arrangerade ett panelsamtal på sin årliga forskarkonferens. De konstaterade bland annat att det finns mycket kvar att göra för att rättsväsendet ska bli mer anpassat för barn.

 

Senast uppdaterad:2017-04-24