Aktuellt

 • Temadag om barn och ungas utsatthet för våld 2020-04-17 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten arrangerar en temadag om barn och ungas utsatthet för våld i Malmö den 17 april 2020.
 • Internationella Brottsofferdagen 2020-02-21 [Evenemang]Varje år uppmärksammas den Internationella Brottsofferdagen av Brottsoffermyndigheten och en rad ideella organisationer. Mer information om dagen och programmet för dagen kommer inom kort.
 • Temadag Tystna inte – om hot och hat i samhällsdebatten, Göteborg 2019-12-06 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten anordnar temadagen Tystna inte – om hot och hat i samhällsdebatten i Göteborg den 6 december 2019.
 • Beslut om bidrag från Brottsofferfonden publiceras den 17 december 2019 2019-12-04 [Nyhet]
 • Får ersättning efter attack med handgranat 2019-11-26 [Nyhet]En okänd person kastade på natten in en handgranat i en lägenhet där en kvinna och hennes fem barn befann sig. Hennes åttaåriga son dog av skador från handgranaten. Någon gärningsperson har inte gått att binda till brottet. De överlevande familjemedlemmarna får nu brottsskadeersättning för försök till mord efter beslut av Nämnden för brottsskadeersättning.
 • Temadag om den nya sexualbrottslagstiftningen, Sundsvall 2019-11-20 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten arrangerar en temadag i Sundsvall om den nya sexualbrottslagstiftningen. Fokus för dagen är förändringarna i lagstiftningen samt hur vi kan samtala med unga och på så sätt förebygga sexuella kränkningar, övergrepp och sexuellt våld. Dagen avslutas med en presentation gällande sexualbrott mot barn på nätet, konsekvenser samt hur vi kan förstå denna form av sexualbrott och rättsligt bekämpa den.
 • Webbsänd temadag om den nya sexualbrottslagstiftningen 2019-11-20 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten webbsänder en temadag i Sundsvall om den nya sexualbrottslagstiftningen. Fokus för dagen är förändringarna i lagstiftningen samt hur vi kan samtala med unga och på så sätt förebygga sexuella kränkningar, övergrepp och sexuellt våld. Dagen avslutas med en presentation gällande sexualbrott mot barn på nätet, konsekvenser samt hur vi kan förstå denna form av sexualbrott och rättsligt bekämpa den.
 • Se föreläsningar från Brottsoffermyndighetens jubileumskonferens 2019-11-13 [Nyhet]I år firar Brottsoffermyndigheten 25 år som myndighet. Det uppmärksammades den 15 oktober med en jubileumskonferens. Nu går det att se på föreläsningar från konferensen på UR Play.
 • Kampanj om frivilligt sex ska nå fler unga 2019-11-12 [Nyhet]Hösten 2018 genomförde Brottsoffermyndigheten en kampanj på svenska riktad till unga om den nya sexualbrottslagstiftningen. Nu fortsätter myndigheten att sprida budskapet på fler språk om att sex alltid är frivilligt, annars är det ett brott.
 • Utbildning för vittnesstödssamordnare 2019, Stockholm 2019-11-11 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten anordnar sin årliga utbildning för landets vittnesstödssamordnare den 11-12 november i Stockholm.
 • Dubbel vinst för Brottsoffermyndighetens kampanj 2019-11-07 [Pressmeddelande]Brottsoffermyndighetens filmer och webbplats om den nya sexualbrottslagstiftningen belönades båda med förstapriser i tävlingen Publishingpriset. Bidragen tävlade i kategorierna kampanjsajter och opinionsbildningsfilmer.
 • Temadag om den nya sexualbrottslagstiftningen, Växjö 2019-10-30 [Evenemang]Brottsoffermyndigheten arrangerar en temadag i Växjö om den nya sexualbrottslagstiftningen. Fokus för dagen är förändringarna i lagstiftningen samt hur vi kan samtala med unga och på så sätt förebygga sexuella kränkningar, övergrepp och sexuellt våld. Dagen avslutas med en presentation gällande sexualbrott mot barn på nätet, konsekvenser samt hur vi kan förstå denna form av sexualbrott och rättsligt bekämpa den.
 • Hedersomnämnande till Brottsoffermyndighetens kampanj 2019-10-24 [Nyhet]Brottsoffermyndighetens kampanj om den nya sexualbrottslagstiftningen har fått ett hedersomnämnande i tävlingen YouTube Works.
 • Polisman och hans familj får brottsskadeersättning för mordförsök 2019-10-24 [Pressmeddelande]En polis i Västerås och hans familjemedlemmar får 100 000 kronor vardera i kränkningsersättning från Brottsoffermyndigheten efter att deras hus blivit beskjutet med automatvapen. Myndigheten anser att familjemedlemmarna varit utsatta för försök till mord. Beslutet har fattats av Nämnden för brottsskadeersättning.
 • Kampanj om frivilligt sex nominerad till 100-wattaren 2019-10-24 [Nyhet]Brottsoffermyndighetens kampanj Av fri vilja om Sveriges nya sexualbrottslagstiftning är nominerad till reklamtävlingen 100-wattaren 2019. Den 28 november går finalen av stapeln.

 

Senast uppdaterad:2017-04-24