Webbsändning om utbildningsmaterialet Av fri vilja – om Sveriges sexualbrottslagstiftning, 15 november 2023

Brottsoffermyndigheten repriserar webbinariet om Av fri vilja - ett utbildningsmaterial om Sveriges sexualbrottslagstiftning. Under webbinariet får du som arbetar inom skola veta hur du kan använda utbildningen i din undervisning.

Datum: Onsdag 15 november 2023

Tid: Klockan 08.30-09.15

Plats: Webbsändning

Arrangör: Brottsoffermyndigheten

Ska du ska undervisa om sexualbrott, normer och frivillighet? Då kan Av fri vilja - Brottsoffermyndighetens webbutbildning och lärarhandledning om Sveriges sexualbrottslagstiftning vara användbar för dig. Med hjälp av färdiga övningar och filmer får eleverna reflektera och diskutera om var gränsen för frivilligt sex går.

Utbildningsmaterialet är kopplat till ämnesplaner och kursplaner för grundskolans årskurs 7 till 9, gymnasieskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan.

Under det här webbinariet presenterar Anna-Karin Lundström och Josephine Sedlacek, handläggare på Brottsoffermyndigheten, materialet och berättar hur du kan använda det i din undervisning.

Besök Av fri vilja - Brottsoffermyndighetens webbutbildning och lärarhandledning om Sveriges sexualbrottslagstiftning

Målgrupp

Programmet vänder sig främst till dig som arbetar i grundskolans årskurs 7 till 9, gymnasieskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan som lärare, rektor eller inom elevhälsan. Utbildningen kan även vara intressant för andra som möter barn och unga.

Praktiskt

Webbinariet är kostnadsfritt. Länken kommer att skickas ut dagen innan. 

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 10 november 2023. 

Frågor?

Kontakta Julia Nyman på telefonnummer 090–70 82 17 eller via e-post julia.nyman@brottsoffermyndigheten.se