Webbsänd lansering: Näthat och demokratiskt deltagande – en kunskapsöversikt

Brottsoffermyndigheten webbsänder lanseringen av kunskapsöversikten Näthat och demokratiskt deltagande. Översikten presenteras av Oscar Björkenfeldt, doktorand i rättssociologi vid Lunds universitet. Medverkar under sändningen gör också Annika Öster, Brottsoffermyndighetens generaldirektör.

Fullsatt

Datum: Onsdag 9 juni 2021

Tid: Klockan 09.00

Plats: Webbsändning

Arrangör: Brottsoffermyndigheten

På uppdrag av Brottsoffermyndigheten har forskare vid Lunds universitet och Högskolan i Halmstad tagit fram en kunskapsöversikt om näthat och demokratiskt deltagande. Den belyser olika frågor om näthat och demokratiskt deltagande, såsom vilka områden som genererar hot och hat, vilka samhälls- och yrkesgrupper som är särskilt utsatta och vilka konsekvenser näthat leder till.

Genom att uppmärksamma frågan om hot och hat på internet vill Brottsoffermyndigheten belysa vilka konsekvenser det kan få för vår demokrati. Myndigheten vill också synliggöra de personer som utsätts för näthat och bidra till en levande samhällsdebatt.

Målgrupp

Programmet vänder sig främst till dig som är aktiv inom det demokratiska samtalet, rättsväsendet, ideella organisationer samt till andra berörda.

Praktiskt

Deltagande är kostnadsfritt. Länk till webbsändningen skickas ut till anmälda deltagare senast den 8 juni.

Anmälan

Sista anmälningsdag är den 7 juni.

Anmäl dig till webbsändningen

Frågor?

Kontakta Anna-Karin Lundström, Brottsoffermyndigheten, på telefonnummer 090-70 82 32 eller via e-post: anna-karin.lundstrom@brottsoffermyndigheten.se.