En kvinna föreläser i en aula.

Frukostwebbinarium: Tjejerna, våldet och gängen

Onsdagen den 24 april bjuder Brottsoffermyndigheten in till ett frukostwebbinarium om tjejerna, våldet och gängen.
Webbinariet riktar sig till dig som är yrkesverksam eller ideellt engagerad och möter brottsutsatta. Panelsamtalet leds av Unizon.

Datum: Onsdag 24 april 2024

Tid: 8.30-9.30

Plats: Digitalt

Arrangör: Brottsoffermyndigheten

Föreläsare

Kvinnor och tjejer i grova kriminella miljöer har blivit fler, snittåldern på våldsutövare sjunker och våldet blir grövre. De kan vara både utsatta för våld av män och killar de har en relation med och samtidigt vara en del av kriminaliteten och utföra brott. I det här samtalet diskuteras hur vi kan stötta kvinnor och tjejer som är våldsutsatta, men som också bär på våldskapital. Hur kan vi se till att de både hålls ansvariga och också får vård, stöd och skydd?

Panelsamtalet leds av Unizons generalsekreterare Rebecka Andersson, och medverkar gör Max Åkervall, biträdande chef för polisområde Stockholm syd; Sofia Liedberg, verksamhetschef på Ungdomsjouren Fria och Amelie Barawe, skolsocionom på Järva stadsdelsförvaltning.

Samtalet är en reprisering av panelsamtalet som hölls på Internationella Brottsofferdagen 2024, som Brottsoffermyndigheten arrangerar varje år tillsammans med ett antal organisationer från civilsamhället.

 

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 22 april 2024.

Så hanterar Brottsoffermyndigheten dina personuppgifter

När du anmäler dig godkänner du att Brottsoffermyndigheten sparar och använder de personuppgifter som du lämnar. Uppgifterna som du fyller i kommer bara att användas för att hantera din anmälan. 

Läs mer om hur Brottsoffermyndigheten hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Praktiskt

Ingen avgift tas ut för deltagande.

Frågor?

Kontakta Emelie Jäderberg på telefonnummer 090–70 82 16 eller via e-post emelie.jaderberg@brottsoffermyndigheten.se