Webbplats om hot och hat översatt till engelska

Brottsoffermyndigheten har översatt webbplatsen Tystna inte till engelska. På webbplatsen finns information till personer som deltar i samhällsdebatten och utsätts för hot och hat, till exempel journalister, politiskt förtroendevalda, författare, konstnärer, forskare och influencers.

– Vi vill på detta sätt kunna nå ut till fler personer som deltar i samhällsdebatten och utsätts för hot och hat, säger Maria Königsson, projektledare.

Webbplatsen Tystna inte ger bland annat information om vad som kan vara brottsligt, hur en polisanmälan går till och var det finns stöd och hjälp att få.

Brottsoffermyndigheten har tagit fram webbplatsen på uppdrag av regeringen. Den lanserades i maj 2019. I slutet av februari 2020 fick Brottsoffermyndigheten i uppdrag av regeringen att fortsätta sprida information om Tystna inte. Översättningen till engelska är en del av det uppdraget.

Har du utsatts för brott och vill svara på en enkät om den här webbplatsen?

Brottsoffermyndigheten utvecklar ständigt sin webbplats för att bättre möta brottsoffers behov. Dina synpunkter är viktiga för oss. Vi hoppas därför att du vill svara på några frågor om webbplatsen.

Jag vill svara på enkäten