Söker du jobb hos oss?

Brottsoffermyndigheten söker en kommunikatör för arbete vid myndighetens kunskapscentrum. Välkommen med din ansökan senast den 25 februari 2019.

När du söker jobb hos Brottsoffermyndigheten kommer dina personuppgifter att behandlas enligt dataskyddsförordningen samt offentlighetsprincipen. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Brottsoffermyndigheten söker en Kommunikatör

Brottsoffermyndigheten arbetar för att stärka brottsoffers rättigheter och att uppmärksamma deras behov och intressen. Myndigheten arbetar med att förbättra information, stöd och omhändertagande för människor som utsatts för brott, genom att:

• besluta om brottsskadeersättning till brottsoffer
• finansiera forskning och brottsofferinriktade projekt genom Brottsofferfonden
• vara ett kunskapscentrum om brottsofferfrågor
• kräva tillbaka utbetald ersättning från gärningspersoner.

Vi söker nu en kommunikatör för arbete vid myndighetens kunskapscentrum. Som kommunikatör kommer du att planera, genomföra och följa upp såväl intern som extern kommunikation samt att vara ett stöd och en pådrivare i dessa processer.
Du ska ha vana av att skriva redaktionella och informativa texter till bland annat webb.

Dessutom ingår att ta en aktiv del i förvaltningen och utvecklingen av Brottsoffermyndighetens webbplatser, planera och genomföra kommunikationsinsatser som till exempel utbildningar och framställning av kommunikationsmaterial. Det kan även ingå att svara för kommunikationsinsatser i olika typer av projekt. Myndigheten har nyligen erhållit flera regeringsuppdrag vilket innebär att tjänsten kommer att innefatta deltagande utvecklingsprojekt samt särskilda regeringsuppdrag. Alla regeringsuppdrag innefattar framtagande av nya webbplatser samt marknadsföring av dem. 

Du ska ha akademisk examen i medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande och vara intresserad av juridiska, samhälleliga och sociala frågor.

Arbetet inom kunskapscentrum innebär många kontakter med bland annat myndigheter och ideella organisationer. Arbetet innebär en del resor.

VI SÖKER DIG SOM:

• är en god kommunikatör i tal och skrift
• har god servicekänsla och ett gott bemötande
• har förmåga att samarbeta
• har erfarenhet av att leda, planera och följa upp kommunikationsinsatser
• är självständig med god förmåga att planera och organisera
• är utvecklingsorienterad och nytänkande
• har goda kunskaper i något eller några webbpubliceringsverktyg samt goda kunskaper i svenska och engelska

Du kommer att representera Brottsoffermyndigheten i vår utåtriktade verksamhet och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Erfarenhet från liknande arbete vid myndighet eller för ideell organisation samt arbete med digitala kanaler och film är meriterande.

Anställningen avser ett års vikariat, heltid. Tillträde snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi eftersträvar mångfald, jämställdhet och jämn könsfördelning.

Frågor om arbetet besvaras av informationschef Ulf Hjerppe, 090-70 82 54. För facklig information kontakta Tobias Nyström, SACO, 090-70 82 04.

Välkommen med din ansökan senast den 25 februari via e-post till registrator@brottsoffermyndigheten.se eller per post till Brottsoffermyndigheten, Box 470, 901 09 UMEÅ.
 
Bifoga sedvanliga ansökningshandlingar och ange dina löneanspråk. Märk din ansökan med referensnummer 1337/19.

Senast uppdaterad:2019-02-07