Två bidrag nominerade till Publishingpriset

Brottsoffermyndighetens webbplats Brottsofferguiden och informationsfilmen Rättegången har gått vidare till final i tävlingen Publishingpriset 2020.

Alla Brottsoffermyndighetens anmälda bidrag till Publishingpriset 2020 har gått vidare till tävlingens final. De bidrag som nominerats är webbplatsen Brottsofferguiden och informationsfilmen Rättegången.

Webbplatsen Brottsofferguiden har nominerats i kategorin Informationssajter. Brottsofferguiden ger individanpassad information till brottsoffer och guidar dem genom rättsprocessen.

Filmen Rättegången är nominerad i kategorin Informationsfilm individ och riktar sig främst till brottsoffer och vittnen som ska medverka i en rättegång, men kan också användas i utbildningssyfte. Filmen visar ett exempel på hur en rättegång går till i en tingsrätt och vilka olika aktörer som deltar. Den går att se på flera av Brottsoffermyndighetens webbplatser, till exempel på Brottsofferguiden.

Bidragen är framtagna i samarbete med kommunikationsbyrån Matador, den digitala byrån Teknikhuset samt filmbolagen Red Carpet Media och Christjan Wegner. Brottsofferguiden har tagits fram med ekonomiskt stöd från EU:s fond för inre säkerhet.

Årets vinnare i Publishingpriset tillkännages i november.

Läs mer om de olika bidragen och kategorierna

Om Publishingpriset

Publishingpriset är en heltäckande jurybedömd kommunikationstävling. Juryn bedömer bidragen för webbplatser utifrån grafisk design, textinnehåll, visuellt innehåll och användarbarhet. Filmerna bedöms efter design, filmfoto, ljud och regi.

För mer information, kontakta gärna:

Ulf Hjerppe, chef för Kunskapscentrum och Brottsofferfonden, Brottsoffermyndigheten     
Mobiltelefon: 070-619 57 54    
E-post: ulf.hjerppe@brottsoffermyndigheten.se

Läs mer

Besök Brottsofferguiden
Se filmen Rättegången
Senast uppdaterad:2020-10-15