Ny enhetschef vid brottsskadeenheten

Den 1 augusti tillträdde Åsa Lundmark som enhetschef vid brottsskadeenheten. Åsa kommer närmast från tjänsten som kvalificerad beslutsfattare på Brottsoffermyndigheten.

– Jag är tacksam över att ha fått förtroendet att bli chef för brottsskadeenheten. Brottsskadeersättningen fyller en mycket viktig funktion genom att bidra till brottsoffers upprättelse och vår målsättning är att inget brottsoffer ska gå miste om den ersättning man har rätt till, säger Åsa Lundmark.

Åsa började arbeta på Brottsoffermyndigheten 2001 och har efter sin notarietjänstgöring 2004 arbetat som beslutsfattare på brottsskadeenheten. Med sina kunskaper i skadeståndsrätt och brottsskadeersättning har hon även varit delaktig i myndighetens utåtriktade arrangemang, medverkat i projekt och referensgrupper samt deltagit som expert i utredningen om ett modernt och starkt straffrättsligt skydd för den personliga integriteten. Det senaste året har Åsa arbetat med att förbereda verksamheten inför den nya dataskyddsförordningen. I sin nya roll kommer Åsa fortsätta arbeta för att brottsoffer ska få ersättning så effektivt som möjligt.

– Vi kommer att fortsätta arbetet med att brottsoffer ska få sin ersättning på ett så snabbt och smidigt sätt som möjligt. Ett enkelt ansökningsförfarande, gott bemötande och hög servicegrad är fortsatt högt prioriterade frågor för mig och alla på enheten, säger Åsa Lundmark.

 

 

Senast uppdaterad:2018-09-06