Internationella Brottsofferdagen 2018

Den 22 februari högtidlighåller Brottsoffermyndigheten den Internationella Brottsofferdagen 2018 tillsammans med flertalet ideella organisationer. Föreläsningarna i aulan sänds på Kunskapskanalen och UR Play under våren.

Årets program erbjuder ett antal aulaföreläsningar och valbara parallella seminarier. Flera av föreläsarna berör på olika sätt brottsoffer som blivit utsatta för övergrepp på nätet. Under dagen talar också Åsa Regnér, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Intresset har varit stort och arrangemanget är fullsatt. Föreläsningarna i aulan kommer att filmas av UR Samtiden och inspelningarna sänds på Kunskapskanalen och UR Play under våren.

Om internationella brottsofferdagen

Internationella Brottsofferdagen arrangeras den 22 februari på Norra Latin i Stockholm. Syftet är att synliggöra brottsoffers situation. Huvudarrangör är Brottsoffermyndigheten i samarbete med Brottsofferjouren Sverige, BRIS, ECPAT Sverige, RFSL, Roks, Rädda Barnen och Unizon.

Uppmärksammas i hela landet

Internationella Brottsofferdagen uppmärksammas på olika sätt av lokala brottsofferjourer. Kontakta din lokala brottsofferjour för mer information.

Programmet för Internationella Brottsofferdagen 2018

Senast uppdaterad:2018-02-21