Andraplats för ”Liten och trygg” i Publishingpriset

Brottsoffermyndighetens webbplats "Liten och trygg” kom på en hedrande delad andraplats i Publishingpriset. På webbplatsen får förskolepersonal kunskap och pedagogiska övningar för att uppmärksamma brottsutsatta barn.

– Det är fantastiskt glädjande att vi prisbelönas för vårt arbete men det viktiga är att materialet på webbplatsen kommer till användning i förskolan, säger Ulf Hjerppe, enhetschef på Brottsoffermyndigheten.

”Liten och trygg” är framtagen i samarbete med idé- och designbyrån Humbly, den digitala byrån Teknikhuset, barnboksförlaget Bonnier Carlsen, författaren och illustratören Stina Wirsén, filmbolaget Fishtank Productions, utbildningsföretaget Utmana samt Åsa Landberg, legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut.

– Det goda samarbetet har varit en förutsättning för det fina resultatet, säger Ulf Hjerppe. 

Om publishingpriset

Pristagarna presenterades vid en prisutdelning i Stockholm den 23 oktober. Publishingpriset är en heltäckande jurybedömd kommunikationstävling. ”Liten och trygg” var nominerade i kategorin ”Informationssajter yrke och bransch” där sju övriga bidrag var nominerade. Juryn bedömer bidragen utifrån grafisk design, textinnehåll, visuellt innehåll och användbarhet.

 

Läs mer

Webbplatsen Liten och trygg 
Lista över finalisterna i Publishingpriset 2017

För mer information kontakta gärna

Ulf Hjerppe, chef för Kunskapscentrum och Brottsofferfonden, Brottsoffermyndigheten       
Mobiltelefon: 070-619 57 54      
E-post: ulf.hjerppe@brottsoffermyndigheten.se 

Karin Wikman, kommunikatör, Brottsoffermyndigheten
Telefon: 090-70 82 79
E-post: karin.wikman@brottsoffermyndigheten.se

Senast uppdaterad:2017-10-24