Webbsändning om hot och hat, 23 oktober 2020

Brottsoffermyndigheten webbsänder föreläsningar om hot och hat i samhällsdebatten fredag den 23 oktober 2020.
  • Datum: fredag 23 oktober 2020
  • Tid: 9.00-11.15
  • Plats: Webbsändning
  • Arrangör: Brottsoffermyndigheten

Program

9.00 Välkomna - Brottsoffermyndigheten

9.10 Presentation av Tystna inte -  Karin Wikman, kommunikatör på Brottsoffermyndigheten

9.25 Journalist och hatad – hur kan samhället hjälpa till? - Irena Pozar, journalist och chefredaktör för VeckoRevyn

09.55 Paus

10.10 När blir hot och hat i samhällsdebatten brottsligt? - Ängla Eklund, jurist och ordförande för Institutet för Juridik och Internet

11.00 Orädd demokrati - Cornelia Johansson, Brottsofferjouren Sverige

11.15 Avslutning

 

Mer om föreläsarna

 

Karin Wikman är kommunikatör på Brottsoffermyndigheten                                           och del av arbetsgruppen som jobbat med regeringsuppdraget                                       Tystna inte – om hot och hat i samhällsdebatten.

 

Irena Pozar är journalist och chefredaktör för VeckoRevyn. Hon har i flera år arbetat med frågor som rör näthat och hot.  

 

 

 

Ängla Eklund är ordförande för den ideella föreningen Institutet  för Juridik och Internet samt arbetar som jurist vid Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Hon har flerårig erfarenhet av att arbeta med frågor som rör kränkningar på internet.

 


 

Cornelia Johansson är projektsamordnare på Brottsofferjouren                         Sverige och har jobbat med projekten Orädd demokrati och Swevic.

 

 

Målgrupp

Programmet vänder sig främst till er som är aktiva inom det demokratiska samtalet, rättsväsendet, ideella organisationer samt till andra berörda.

 

Praktiskt

Deltagande är kostnadsfritt. Bekräftelse av anmälan och länk till webbsändningen skickas ut till anmälda deltagare ett par dagar innan sändningen.

 

Anmälan

Anmäl dig till arrangemanget via vårt anmälningsformulär. Arrangemanget har ett begränsat antal platser så anmäl dig snarast.

 

Frågor?

Kontakta Neila Gaied, Brottsoffermyndigheten på telefonnummer 090–70 82 31 eller via e-post: neila.gaied@brottsoffermyndigheten.se

  

Senast uppdaterad:2020-10-06