Webbsänd temadag om den nya sexualbrottslagstiftningen

Brottsoffermyndigheten webbsänder en temadag i Sundsvall om den nya sexualbrottslagstiftningen. Fokus för dagen är förändringarna i lagstiftningen samt hur vi kan samtala med unga och på så sätt förebygga sexuella kränkningar, övergrepp och sexuellt våld. Dagen avslutas med en presentation gällande sexualbrott mot barn på nätet, konsekvenser samt hur vi kan förstå denna form av sexualbrott och rättsligt bekämpa den.
  • Datum: onsdag 20 november 2019
  • Tid: Klockan 10.10–15.00
  • Plats: Webbsändning
  • Arrangör: Brottsoffermyndigheten
  • Program

Ur programmet

Jorge Maria Londoño är utvecklingsledare med ansvar för hbtq- och jämställdhetsfrågor på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Hon kommer att presentera Youmo i praktiken som är en vägledning till hur vuxna på ett inkluderande sätt kan samtala med unga.

Kalle Röcklinger är sakkunnig i sexualrådgivning respektive utbildningsfrågor på RFSU. Han kommer att prata om hur vi tillsammans kan stärka positiva normer och därmed förebygga sexuella kränkningar, övergrepp och sexuellt våld.

Malin Joleby är doktorand inom rättspsykologi och utvecklingspsykologi vid Göteborgs universitet. Hon kommer att föreläsa om sexualbrott mot barn på nätet.

Målgrupp

Programmet vänder sig till dig som möter och samtalar med unga i din yrkesroll eller genom ett ideellt engagemang som till exempel personal inom skolhälsovården, på ungdomsmottagningar, fritidsledare, personal på tjejjourer, gode män, idrottsledare, verksamma inom socialtjänst eller rättsväsende.


Praktiskt

Deltagandet är kostnadsfritt. Länken till webbsändningen mailas ut separat. Mer information om tider hittar du i programmet.

Anmälan

Anmälan är obligatorisk och sista anmälningsdagen är den 14 november 2019. Du anmäler dig till temadagen genom anmälningsformuläret.

Frågor?

Har du frågor kring arrangemanget, kontakta Camilla Pihl via e-post camilla.pihl@brottsoffermyndigheten.se eller via telefon 090- 70 82 17.

Senast uppdaterad:2019-09-11