Internationella Brottsofferdagen 2021

Varje år uppmärksammas den Internationella Brottsofferdagen av Brottsoffermyndigheten och en rad ideella organisationer. Arrangemanget kommer att genomföras digitalt.
  • Datum: måndag 22 februari 2021
  • Plats: Digitalt

År 2021 fyller svensk demokrati 100 år och därför blir temat för Internationella Brottsofferdagen demokrati. Arrangemanget kommer att bjuda på aulaföreläsningar om hot mot demokratin ur ett brottsofferperspektiv. Det kommer även att finnas ett antal seminarier att välja mellan.

Fullständigt program och länk till anmälan publiceras under januari månad.

Huvudtalare

Huvudtalare för dagen är:

 

Joanna Goodey

Johanna Goodey är enhetschef vid EU:s byrå för grundläggande rättigheter. Hennes föreläsning har rubriken Crime Victimisation, Fundamental Rights and Democracy: What does the evidence tell us?.

 

 

 

Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou är prisbelönt författare, föreläsare och programledare. Hon kommer att föreläsa om hat och hot och konsten att mobilisera mod.

Foto: Thron Ullberg

 

 

Måns Svensson

Måns Svensson är docent i rättssociologi vid Högskolan i Halmstad och kommer att föreläsa om hot och hat mot journalister - ett rättssociologiskt brottsofferperspektiv.

Foto: Anders Roos

 

 

 

i samarbete med ideella organisationer

Internationella Brottsofferdagen genomförs i samarbete med Brottsofferjouren Sverige, Barnens rätt i samhället, ECPAT Sverige, Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Rädda Barnen, Unicef, Unizon

Senast uppdaterad:2021-01-12