Söker du jobb hos oss?

Brottsoffermyndigheten söker för närvarande två jurister, en jurist till Kunskapscentrum och en jurist till Regressenheten.

Brottsoffermyndigheten söker en jurist till Kunskapscentrum

Brottsoffermyndigheten har i uppgift att besluta i ärenden om brottsskadeersättning och i frågor om användning av Brottsofferfondens medel. Dessutom är myndigheten ett Kunskapscentrum i frågor som rör brottsoffer och förmedlar information i sådana frågor. Myndigheten finns i centrala Umeå.

Vi söker dig med juristexamen för arbete inom Brottsoffermyndighetens Kunskapscentrum. Du bör vara tingsmeriterad eller ha erfarenhet från liknande tjänstgöring. Dessutom bör du vara intresserad av humanjuridiska frågor.

I ditt arbete hos oss kommer du bland annat att arbeta med utbildningsinsatser, kvalitetssäkring av information, föreläsningar samt representera myndigheten i kontakter med övriga rättsväsendet och andra centrala aktörer. Arbetet innebär frekventa kontakter med bl.a. ideella organisationer och innebär en hel del resor. Det kan komma att innefatta deltagande särskilda regeringsuppdrag. 

Vi söker dig som

 • har en god förståelse av rättskedjan och kunskaper om lagstiftning rörande brottsoffer
 • är kommunikativ och har god pedagogisk förmåga
 • har god servicekänsla och ett gott bemötande
 • har förmåga att samverka
 • har god förmåga att planera och organisera
 • är utvecklingsorienterad och nytänkande
 • har goda kunskaper i Officepaketet och engelska.

 

Du kommer att representera myndigheten och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Erfarenhet från liknande arbete vid myndighet eller annan organisation är meriterande.

Anställningen avser ett vikariat, ett år heltid. Tillträde snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi eftersträvar mångfald, jämlikhet och jämn könsfördelning.

Frågor om arbetet besvaras av enhetschef Ulf Hjerppe, 090-70 82 54.
För facklig information kontakta Ulrika Forsgren, SACO, 090-70 82 47.

Välkommen med din ansökan senast 30 januari 2017 till Brottsoffermyndigheten, Box 470, 901 09 UMEÅ. Eller via e-post till registrator@brottsoffermyndigheten.se

Bifoga sedvanliga ansökningshandlingar och ange dina löneanspråk. Märk din ansökan med ref.nr 11649/16

 

Brottsoffermyndigheten söker en jurist till Regressenheten

Brottsoffermyndigheten prövar ansökningar om brottsskadeersättning. När ersättning betalats ut återkräver myndigheten så mycket som möjligt av de utbetalda medlen. Återkraven handläggs av regressenheten.

Vi söker dig med juristexamen för arbete på myndighetens regressenhet. Vana av arbete med liknande arbetsuppgifter hos kronofogdemyndigheten, inkassoföretag eller likartad arbetsplats är meriterade. Du har goda kunskaper i Officepaketet och det är en fördel om du har telefonvana och goda språkkunskaper.

Din uppgift blir att i nära samarbete med övrig personal handlägga kravärenden mot dömda gärningspersoner. Det innebär bland annat att du har direkta kontakter med gäldenärer och myndigheter, diarieför handlingar, ger telefonrådgivning och utför andra administrativa uppgifter.. 

Vi söker dig som

 • är positiv, engagerad och vill arbeta i en miljö där arbetsuppgifterna kan variera
 • är duktig på att samareta samtidigt som du kan arbeta självständigt
 • är stresstålig
 • har förmåga att fatta beslut och göra prioriteringar
 • uttrycker dig väl i både tal och skrift
 • i kontakterna med dömda gärningspersoner visar pondus och stor personlig integritet

 

Anställningen avser en vikariatsanställning ett år, heltid. Tillträde snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi eftersträvar mångfald, jämlikhet och jämn könsfördelning.

Frågor om arbetet besvaras av enhetschef Sten-Håkan Sidebo, 090-70 82 15.
För facklig information kontakta Ulrika Forsgren, SACO, 090-70 82 47.

Välkommen med din ansökan senast 23 januari 2017 till Brottsoffermyndigheten, Box 470, 901 09 UMEÅ. Eller via e-post till registrator@brottsoffermyndigheten.se

Bifoga sedvanliga ansökningshandlingar och ange dina löneanspråk. Märk din ansökan med ref.nr 11658/16.

Senast uppdaterad:2017-01-04